Látka, označovaná jako vitamín U, může mít pozitivní vliv na enzymatické funkce a podporu trávicího systému, zejména žaludku. Tato přírodní složka se přirozeně nachází v potravinách, jako je zelí, listy zelené zeleniny a žloutek. Jejím hlavním úkolem je udržovat optimální pH v žaludku tím, že může přispět k regulaci vylučování žaludečních šťáv. Kromě toho se na základě studie Dr. Garnett Cheney předpokládá, že přispívá k ochraně sliznice žaludku a podporuje celkovou funkci trávicího systému (1). Vitamín U se považuje za přírodní doplněk stravy, který může posilovat imunitní systém, podporovat detoxikační funkce organismu a snižovat hladinu tuku a cholesterolu v krvi.
Produkt VITAMIN U obsahuje látku zvanou methyl-methionin sulfonium chlorid, která je derivátem aminokyseliny methioninu (dehydrovaná forma šťávy ze zelí).
Jedna tobolka tohoto doplňku stravy obsahuje 500 mg účinné látky.
Dr. Garnett Cheney byl lékař a výzkumník z oblasti gastroenterologie, který žil ve 20. století. Dr. Cheney byl známý svým výzkumem v oblasti gastrointestinálního traktu a léčby žaludečních vředů. "Vitamin U" byl název, který Dr. Cheney v roce 1952 dal látce nalezené ve zelné šťávě. Na 13 pacientech během 5 měsíčního výzkumu zkoumal vliv vitamínu U na žaludeční a duodenální vřed. Pacientům denně podával čerstvou šťávu ze zelí, a tak zjistil, že její konzumace urychlila proces hojení vředů (1).