Obsah
Pokud již máte připraveny klasické perníčky a vánoční zákusky, možná ještě změníte názor a připravíte si ještě tento rychlý, chutný a zdravý dezert. Zmizí z vánočního stolu okamžitě, půjdou doslova na dračku.
Použitý Vegan protein má opravdu výbornou chuť, je lehce vstřebatelný a vůbec nezatěžuje žaludek. Je obohacen o vitaminy skupiny B, vitamin D3 a o BCAA. Je vhodný i pro lidi trpící laktózovou intolerancí, alergií na lepek, vegany, vegetariány i diabetiky.
Potřebujeme
- 1 ks banán
- ¼ šálku kokosové mouky
- ¼ šálku mandlové mouky
- 2 lžíce mandlového másla
- 2 lžičky javorového sirupu
- 1 lžičku skořice ¼ muškátového oříšku
- 2 odměrky (2 x 30 g) Vegan proteinu - příchuť čokoláda / skořice
Na obalování
- 1 PL kokosového cukru
- 1 PL mleté skořice
Postup
V míse rozmačkáme vidličkou banán, přimícháme mandlové máslo a javorový sirup. V druhé misce smícháme mandlovou mouku, kokosovou mouku, skořici a muškátový ořech.
Do banánové kaše přidáme suché přísady a mícháme dokud se nevytvoří těsto. Hotové těsto rozdělíme na 13 rovnoměrně velkých koulí.
V mělké misce rozmícháme kokosový cukr se skořicí. Každou kuličku ve směsi obalíme a vložíme do papírového košíčku.
Skladujeme v uzavřené nádobě a v chladu.
Dobrou chuť!