Rozdělení bylin a jejich používání při přípravě masa:
Tymián, rozmarýn - jehněčí, při králíkovi třeba s nimi zacházet trošku opatrně
Bazalka - ryby, drůbež
Petrželka - vždy a všude
Šalvěj a oregano - zvěřina
Rozmarýn, bazalka, libeček - hovězina
Česnek, tymián, rozmarýn, šalvěj - vepřovice; Při přípravě tohoto druhu masa třeba koření vždy kombinovat s cibulí nebo slaninou, protože má specifickou chuť.
Kopr - ryby, do zeleninových jídel, omáčky na studeno, jogurtové dipy při grilovačce
Na přípravu potřebujeme:
500g nové brambory
3PL nasekaná petrželka, máta, pažitka
6PL olivového oleje
2PL citronové šťávy
500g kuřecí prsa
1ks červená cibule
1ks červená paprika
1ks citron
8ks malé rajčata
2ks zelená paprika
2ks stroužek česneku
4PL olivového oleje
2PL bílý vinný ocet
Postup přípravy:
1 / Brambory vaříme ve vroucí osolené vodě po dobu 10-15minut a dáme vychladit.
2 / Smícháme bylinky, olej, citronovou šťávu, sůl a pepř do velké misky a přidáme kuře a brambory.
3 / Nakrájíme cibuli na 6 kusů a oddělíme vrstvy.
4 / Přidáme cibuli a koření na marinádu a důkladně promícháme.
5 / Smícháme rajčata, chili, česnek, ocet, olej, sůl a pepř v jedné misce.
6 / Nátahujeme kuře, brambory, paprika a cibule na 8 špejlí a jako poslední kus dáme citron.
7 / Grilujeme na střední teplotě po dobu 5-6minút z každé strany.
8 / Podáváme s Proteinovými dresinkem-Kompava a čerstvou zeleninou.
Dobrou chuť !