Potřebujeme:
500 g zralých jahod
600 ml bílého jogurtu
10 plátků želatiny
2 dávky stévie
Postup:
1 / Jogurt nechte ohřát na pokojovou teplotu.
2 / Želatinové plátky nechte chvíli ve studené vodě, aby nabobtnaly. Pak je vyždímejte, dejte do misky a trošku zahřejte v mikrovlnce. Stejný postup můžete udělat ve vodní lázni.
3 / V míse smíchejte jogurt a Stevem. Vmíchejte rozpuštěnou želatinu.
4 / Přichystejte si větší mísu, vymažte ji olivovým olejem a vyložte potravinovou fólií. Jahody omyjte, očistěte a nakrájejte na plátky. Většími plátky jahod vyložte dno a boky mísy. Vlijte 3/4 jogurtové směsi. Vyskládejte na jogurt zbývající jahody. Vlijte zbytek jogurtu.
5 / Mísu zakryjte a dejte asi na 4 hodiny ztuhnout do ledničky. Zthnutú dort vyklopte z mísy na talíř a nakrájenou podávejte.
Tip: Dort si připravte den předem a nechte ho zuhnuť přes noc.