Na přípravu koláče potřebujeme:
Základní těsto:
1 šálek mandlí (cca 200g),
15 - 20 vypeckovaných datlí (270 - 300 g),
1 polévková lžíce kokosového oleje.
Náplň:
3 avokáda
šťáva z 1 a 1/2 limetky
2 odměrky Micellar Casein příchuť vanilka - citron / limetka
150 ml javorového sirupu případně agáve sirup
2 polévkové lžíce kokosového mléka
1 limetka a několik lístků máty na ozdobu
Postup:
- Začneme se základním těstem. Mandle rozmixujeme v kuchyňském robotu nebo mixéru na menší kousky (ne na moučku).
- Přidáme datle, kokosový olej a pokračujeme v mixování, dokud datle nebudou rozmixované a nebudou se lepit.
- Těsto vložíme do dortové formy o průměru cca 18 cm a rozetřeme na tloušťku asi 1 cm. Správné těsto by mělo být husté a tuhé.
- Připravíme náplň - vypeckované a oloupané avokáda vložíme do mixéru. Přidáme limetkovou šťávu, javorový sirup, kokosové mléko a 2 odměrky Micellar Caseinu s příchutí vanilka - citron / limetka. Vše dobře rozmixujeme, dokud má náplň hladkou krémovou konzistenci.
- Připravenou náplň dáme na mandlově-datlové těsto a rozetřeme. Na 90 minut vložíme koláč do mrazáku, aby ztuhl.
- Po vytažení dozdobíme limetkovou kůrou a mátou.
Přejeme vám dobrou chuť :-)