Čas třešní začíná. Oku lahodící tvar, jazyku lahodící chuť a kromě toho i vynikající účinky na zdraví.
Potřebujeme:
1 hrnek špaldové mouky ,
2 hrnky ovesných vloček ,
1 hrnek strouhaného kokosu ,
2 hrnky třešní ,
4 vejce ,
2PL řepkového oleje / může být i slunečnicový / ,
2dcl mléka ,
2 dávky stévie,
1 prášek do pečiva,
1/2 lžičky jedlé sody ,
1 želatina v prášku,
4PL džem ,
1 citron
Postup :
1/ Předehřejeme troubu na 180°C .
2/ Smícháme si mouku, vločky, kokos, prášek do pečiva, jedlou sodu .
3/ Vejce oddělíme a žloutky přidáme ke mouce , spolu se stévií , mlékem a olejem. Vše promícháme , přidáme vyšlehané bílky a uděláme směs , která nesmí být řídká, ani taková hustá , že v ní stojí lžíce . Pokud je, přidame mléko. Pokud je řídká, přidame mouku .
4/ Vyklopíme na olejem potřený plech a vysypeme třešněmi . Pečeme 30min .
5/ Pripravíme si želatínu dle návodu s džemom, vylejeme na koláč .
Dobrou chuť!!!
Směs je pro přípravu 1 menšího plechu.