LIMITOVANÁ AKCE 1 + 1 kolagénových tyčinek Joint Bar čokoláda-banán   

Mrkvová pomazánka (Carrot spread) s proteinem
Mrkvová pomazánka (Carrot spread) s proteinem

Mrkvová pomazánka (Carrot spread) s proteinem

Mrkvová pomazánka (Carrot spread) s proteinem

Zdravá mrkvová pomazánka, která je díky své jednoduché přípravě hotová během pár minut a pochutná si na ní celá rodina. Mrkev je bohatým zdrojem minerálů a zase tvaroh v kombinaci s proteinem vám zajistí přísun zdravých bílkovin. Výhodou je, že pomazánka je nízkotučná na rozdíl od většiny kupovaných pomazánek.

Obsah

Mrkev patří mezi nejznámější druhy zeleniny. Mnoho z nás zná její široké využití v kuchyni, ovšem mnozí netuší, že její konzumace přináší i množství nezanedbatelných benefitů lidskému zdraví. Obsahuje betakaroten, vitamíny B, C, D a E. Je bohatým zdrojem hořčíku, vápníku i železa. Pravidelná konzumace mrkve napomáhá k udržování zdravého zraku, snižuje hladinu cholesterolu a zlepšuje trávení i peristaltiku střev vzhledem k vyšší obsah vlákniny.

Potřebujeme

  • 2 mrkve
  • 1 PL panenského olivového oleje
  • 1 PL citronové šťávy
  • 1 lžičku medu
  • sůl a pepř
  • 250 g nízkotučného tvarohu
  • nasekaný kopr
  • 1 dávka (35g) Wellness Daily Protein - příchuť natural


Postup

Nejdříve si připravíme základní surovinu pomazánky - mrkev. Oloupeme, nastrouháme na jemno a zlehka osolíme. Následně osolenou mrkev necháme okapat v sítu, čímž ji zbavíme přebytečné vody. Okapanou mrkev promícháme v míse s olivovým olejem, citrónovou šťávou, medem a kořením. Vmícháme tvaroh, protein a nasekaný kopr. Všechny suroviny spolu dobře promícháme a podle chuti dochutíme solí a pepřem, případně přidáme více citrónové šťávy.

Tip 1

Pomazánku podávejte s domácím celozrnným pečivem, ideálně se k ní hodí jakákoliv zelenina, různé připravená jídla z vajíček či kvalitní šunka.

Tip 2

Kromě klasické kombinace s pečivem chutná výborně jako příloha k pečeným zeleninovým hranolkům či syrové nakrájené zelenině.

Mrkvovou pomazánku s proteinem skladujte v chladničce a spotřebujte do dvou dnů, avšak po jejím ochutnání určitě v lednici nezůstane dlouho bez povšimnutí.

Dobrou chuť!