Tři recepty pro zdravější tělo a štíhlejší křivky
Vajíčkově proteinová pomazánka
Potřebujeme:
- 4 vajíčka
- 3 trojúhelníky taveného sýra
- 50 g másla
- 2 odměrky Wellness Daily Protein Kompava (příchuť natural)
- Sůl
- Černý mletý pepř
- 2 ČL hořčice
- Pažitku
Postup:
Vejce si uvařte natvrdo cca 10 minut. Po uvaření je vložte do studené vody, aby se lehce oloupaly. Vychladlá a oloupaná vajíčka rozřežte na polovinu, vyjměte žloutky, dejte je do malé misky, rozmačkejte a vymíchejte je s máslem a sýrem. Přidejte sůl, černý mletý pepř, 2 odměrky Wellness Daily Proteinu Kompava – příchuť natural a vymíchejte. Bílky nakrájejte nadrobno a přimíchejte ke žloutkové směsi. Pomazánku na závěr posypte čerstvou pažitkou a podávejte s bezlepkovým pečivem.
Ovesné kuličky přelité javorovým sirupem
Potřebujeme:
- 1/2 šálku mletých ovesných vloček
- 1/2 šálku mletých mandlí
- 1/3 šálku vody
- 1 dávku proteinu Kompava - ProteinFit 70
- 1ks bílek
- 1ks broskev
- 1/4 šálku nasekaných mandlí
- 1ČL skořice
- 1ČL javorového sirupu
Postup:
Rozehřejte si troubu na 200 ° C. Smíchejte vločky, mleté mandle, vodu, Kompava protein Fit 70, bílek, skořici a vypracujte těsto. Nakrájejte broskev na větší kousky a tvarujte kuličky. Do středu směsi vložte kousek broskve a na závěr každou obalte v nasekaných mandlích. Kuličky pečte následně v troubě přibližně 20 minut. Podávejte je přelité s javorovým sirupem, případně bílým jogurtem.
Jahodový nepečený dort
Potřebujeme:
- 500 g zralých jahod
- 600 ml bílého jogurtu
- 10 plátků želatiny
- 2 odměrky proteinu LadyFit Kompava - příchuť vanilka-smetana
- 0,5 dcl mléka k vydělání proteinu
- Stévie (dle chuti)
Postup:
Jogurt nechte zahřát na pokojovou teplotu. Želatinové plátky vložte na chvíli do studené vody, aby nabobtnaly. Potom je vyždímejte, dejte do misky a mírně zahřejte v mikrovlnce. Stejný postup můžete provést ve vodní lázni. Následně v nádobě smíchejte jogurt, stévii a vydělaný protein Body Fit Kompava. Vmíchejte rozpuštěnou želatinu. Přichystejte si dortovou formu, kterou vymažte olivovým olejem a vyložte ji potravinovou fólií. Jahody omyjte, očistěte a nakrájejte na plátky. Většími plátky jahod vyložte dno a boky formy a vlijte 3/4 jogurtové směsi. Vyskládejte na jogurt zbývající jahody a na závěr vše zalijte zbytkem jogurtu. Mísu zakryjte a dejte asi na 4 hodiny ztuhnout do lednice. Následně podávejte.