Obsah
Jednoduchý recept na skvělou kašu ze špaldovej krupice, která je sýtejšia, výživnější i chutnejšia díky micelárnímu kazeínu s vysokým obsahem vápníku. Mlsejte zdravě.
Potřebujeme (2 porcie)
- 2 hrnky mléka
- 10 PL špaldové krupice
- 1 odmerka Micellar Casein / LactoFree 90 / VEGAN PROTEIN
- čerstvé nebo lyofilizované ovocie dle chuti na ozdobení
Postup
- Do mlieka postupně, za stáleho míchaní přidáváme špaldovú krupicu, dokud nevznikne hustší kaše.
- Vmícháme protein a pořádně smícháme, aby se protein s uvařenou kaší dobře promíchal.
- Kaši můžeme ochutit skořicí, mletými ořechy, kokosem, ... dle chuti.
Tip 1
Při intoleranci na lepek je vhodné použít místo špaldové krupice jiný druh - např. pohankovou nebo rýžovou.
Tip 2
Pro lidi trpící laktózovou intolerancí je vhodné použít náhradu klasického mléka - např. sójové, makové nebo pohankové mléko.
Micelární kasein je vzhledem k obsahu laktózy vhodné nahradit bezlaktózovou variantou proteinu, kterým je LactoFree 90 (příchuť banán-čokoláda nebo malina) nebo VEGAN PROTEIN (příchuť čokoláda-pomeranč, čokoláda-višeň, čokoláda-skořice).
Tip 3
Krupicovou kaši si oslaďte medem, přidejte kvalitní kakao, mletou skořici, domácí povidla či strouhaný kokos.
Dobrou chuť!
___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Zdroje
https://www.freepik.com/free-photo/semolina-porridge-butter-cinnamon-tea-pot-top-view_7570924.htm#page=1&query=semolina&position=3