Obsah
Už samotnou přípravu perníků množství domácností realizuje každoročně jako společnou aktivitu s dětmi, kterým přináší obrovskou radost. Ty se radují, ochotně pomáhají při pečení a po domě se rozplývá tradiční vůně. Ať se líbí - mnohými milovaná vánoční atmosféra je tu znovu!
Pečení oblíbených perníčků, jejich následné několikahodinové zdobení a závodění se hospodyněk, která z nich se může pyšnit hezčí ozdobenými perníky, jednoduše, patří k Vánocům.
Představte si, že takto krásně nazdobené perníčky se dají připravit zdravě a chutně zároveň, přičemž jsou plné bílkovin díky přidání proteinu.
Potřebujeme
- 140 g hladké mouky
- 140 g proteinu Wellness Daily Protein, příchuť natural
- 2 vaječné bílky
- 50 ml rozpuštěného másla
- 3 PL medu
- 2 PL perníkového koření
- ½ lžičky prášku do pečiva
Postup
Všechny suché suroviny smícháme zvlášť - tedy mícháme mouku, protein, prášek do pečiva a perníkové koření. Následně přidáme všechny ostatní suroviny a opět pořádně rozmícháme. Z hmoty vznikne jemné těsto, které necháme v chladu odpočinout alespoň 2 hodiny.
Těsto následně vyválíme cca na 5 mm tloušťku a vykrojíme z něj různé tvary. Před pečením je potřeme rozšlehaným vejcem, aby se krásně leskly. Perníky uložíme na plech vyložený papírem na pečení.
Pečeme v troubě vyhřáté na 150 ° C přibližně 15 minut. Necháme vychladnout a můžeme se pustit do zdobení.