Obsah
Mrkev zná asi každý. Používáme ji asi všichni, ale málokdo zná i její kvality, hodnotu a sílu. Mrkev je náš nejbohatší zdroj betakarotenu, ty se v organismu mění na vitamin A. 100 g mrkve představuje až trojnásobek denní doporučené dávky vitamínu A. Mrkev je bohatá i na vitaminy B, C, D a E. Obsahuje magnézium, vápník i železo. Mrkev je plná antioxidantů a vlákniny. Na druhé straně obsahuje minimum tuků a cukrů. Mrkev je prostě vynikající plodina plná síly. Pokud si chcete na sobě zkusit pozitivní účinky mrkve, měli byste denně sníst 1 - 2 syrové mrkve nebo vypít sklenici čerstvé mrkvové šťávy.
LadyFit chutná výborně, je slazený steví a obsahuje aminokyselinu L-lysin, která slouží k posílení imunity.
Potřebujeme
- 280 g ovesných vloček
- hrst strouhaných ořechů
- 1 dávka (30 g) LadyFit - příchuť vanilka-smetana
- 4 PL medu
- 3 ks vajec
- 2 PL olivového oleje / rozpuštěného másla
- 50 g bílého jogurtu
- 2 větší mrkve
- 1 jablko
- špetku soli
- 1 ks kypřící prášek
- 1 ČL citronové kůry
- 2 PL kakao
- hrst rozinek
- máslo na vymazání formy
Postup
Ovesné vločky rozmixujeme na mouku, mrkev nastrouháme na drobno a v misce spolu smícháme spolu s práškem do pečiva, špetkou soli a proteinem. Přidáme med, olivový olej, bílý jogurt, citrónovou kůru, rozinky, na kousky nakrájené jablko a žloutky.
Z bílků ušleháme tuhý sníh a jemně metličkou vmícháme do vzniklé hmoty - těsto tak bude krásně nadýchané.
Vzniklé těsto rozdělíme na 2 poloviny - do jedné přimícháme hrst ořechů, do druhé přimícháme 2 lžíce kakaa.
Formu vymažeme máslem, vysypeme trochou mouky z vloček a střídavě vrstvíme těsto do formy až do naplnění - ořechové těsto, kakaové těsto, ořechové těsto, kakaové těsto, ...
Pečeme přibližně 40 - 50 minut při 180 stupních.
Tip
Pokud nemáte formu na bábovku nebo neradi bábovky, klidně si připravte těsto například do formy na muffiny. I ty budou jistě chutnat výborně.
Dobrou chuť!
_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Zdroje