Obsah
Mandle mají vysoký obsah mononasýtených tuků, které jsou pro lidský organismus velmi prospěšné. Pozitivně působí na kardiovaskulární systém, snižují cholesterol a výskyt kardiovaskulárních onemocnění. Díky vitamínu E, který je v nich přítomen, vykazují antioxidační účinky.
Pravidelná konzumace mandlové mouky přispívá k udržení optimální hladiny cukru v krvi. Mandle slouží jako vhodná prevence rakoviny tlustého střeva.
Potřebujeme
- 2 PL třtinového cukru / medu
- 50 g ovesných vloček
- 50 g mandlové mouky
- 100 g jogurt
- 2 lžíce oleje (kokosového, ořechového nebo olivového)
- 2 vejce
- 1 prášek do pečiva
- 1 dávka Protein Premium Energy / příchuť nugát
- 2 PL máku
Postup
Všechny suroviny smícháme spolu a mícháme dokud vznikne řídké těsto.
Pečeme při 180 ° C dozlatova.
Tip 1
Do těsta můžete přidat kousky čokolády, které se během pečení roztají a udělají muffiny ve spojení s nugátem ještě lahodnější.
Tip 2
Chcete-li uvnitř muffiny džem, naplňte košík těstem jen trošku, přidejte džem a následně doplňte košík těstem asi do 3/4.
Dobrou chuť :-)