Obsah
Odborníci tvrdí, že pravidelná konzumace pistácií po dobu alespoň jednoho měsíce může snížit hladinu cholesterolu až o 10%. Stačí, když se naučíte konzumovat pistáciové ořechy 5 dní v týdnu. Za týden postačí sníst hrst pistáciových oříšků. Pistácie jsou bohaté na minerální látky. Své zastoupení mají důležité stopové prvky jako například vápník, draslík, fosfor či železo. Jsou skvělou zásobárnou bílkovin - podíl bílkovin je až 20%.
Potřebujeme
- 2 celá vejce
- 2 žloutky
- 2 bílky
- 150 oloupaných nasekaných pistáciových ořechů (neslaných a nepražených)
- 110 g třtinového cukru
- 80 g nasekaných mandlí
- 10 g kakaového prášku
- 160 g strouhané hořké, vysoce procentní čokolády
- 20 g másla
- 1 dávka (30 g) Micellar Casein
- tuk na vymazání plechu
Postup
V mixéru utřeme vejce s 80 g cukru do pěny. Přidáme pistácie, mandle, kakaový prášek, protein a nastrouhanou čokoládu. Vymícháme hladké těsto.
Z bílků vyšleháme tuhý sníh a přidáme zbylý cukr.
Zlehka přimícháme čokoládově oříškové těsto, které jsme smíchali a nakonec přilijeme vlažné rozpuštěné máslo.
Těsto nalijeme do dobře vymazaného plechu nebo formy na srnčí hřbet a vložíme do předehřáté trouby.
Pečeme asi 50 minut při 160 stupních.
Dobrou chuť!