Obsah
Tvarohový cheesecake od Kompava však díky použití proteinu obsahuje ve srovnání s jinými recepty menší množství přidaného cukru, jelikož protein krém dosladí a přidá mu výbornou chuť a vhodnou konzistenci.
Micellar Casein je zdrojem kvalitních bílkovin, které vás zasytí na delší dobu, ale zároveň je lehce stravitelný. Je obohacen o hořčík, o trávicí enzymy a také obsahuje množství vitaminů skupiny B a také vitaminy C a D.
Potřebujeme
- 150 g celozrnných sušenek
- 3 balíky (3 x 250 g) nízkotučného tvarohu
- 2 hrnky ovoce
- 1/2 hrnku přírodního třtinového cukru / med, stévie, případně jiná sladidla
- 3 želatiny
- 1 PL kokosového oleje
- 2 dávky (2 x 30 g) Micellar Casein 80%
* Uvedené suroviny jsou na přípravu 1 dortu v kulaté formě.
Postup
Sušenky rozdrtíme nebo rozmixujeme v mixéru. Přidáme kokosový olej, pořádně promícháme a masu namačkáme na dno formy, kterou jsme jemně vymastili olivovým olejem. Směs s formou dáme na 15 minut do mrazničky.
Mezitím si připravíme ovoce. Do hrnce dáme polovinu množství cukru a zahřejeme v něm ovoce. Odložíme ho bokem, aby vychladlo.
Zatím tvaroh smícháme s proteinem, zbytkem cukru a dáme do mixéru. Umixujeme na hladký krém. Do krému z tvarohu přidáme želatinu podle návodu (čímž docílíme, že krém bude držet tvar). Krém dáme na směs, kterou jsme předtím nacpali do formy.
Pokud ovoce příliš vychladlo, opět ho trochu ohřejeme (protože želatina se přimíchává do teplé směsi). Podle návodu připravíme želatinu z 2 kapes a promícháme s ovocem. Směs ovoce navrstvíme na vrch krému a zalijeme želatinou.
Dáme na noc zchladit a na další den si můžete připravenou dobrotu vychutnávat.
Tip 1
Při servírování můžete zákusek ještě ozdobit lyofilizovaným ovocem podle chuti.
Dobrou chuť!
____________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Zdroje
<a href='https://www.freepik.com/photos/food'>Food photo created by wirestock - www.freepik.com</a>