Obsah
Rozinky jsou významným zdrojem energie. Obsahují přírodní cukry, které poskytují organismu značnou dávku energie. V porovnání s nezdravými pamlsky tělu dodají mnoho dalších významných látek. Pokud nejblíže pocítíte v práci únavu, sáhněte po rozinkách, které můžete zkombinovat s oblíbenými oříšky (mandle, lískové nebo vlašské ořechy).
Rozinky také pomáhají tělu zbavit se toxinů. Látky, které obsahují, zejména však hořčík a draslík, pomáhají z těla odstraňovat nahromaděné škodlivé látky, a tak předcházet různým onemocněním.
Potřebujeme
- 100 g rozinek
- 2 PL hnědého cukru
- 500 g tvarohu
- 3 vejce
- 3 PL krupice
- 100 g jogurtu
- mouka na vysypání formy
- 2 dávky (2 x 30 g) Micellar Casein - příchuť vanilka
Postup
Nejdříve utřeme všechny sypké suroviny a následně přidáme vejce a nakonec tvaroh. Vše pořádně smícháme. Vezmeme si formu na pečení, vymažeme ji máslem a lehce vysypeme moukou (nebo formu vyložíme pečícím papírem).
Těsto nalijeme do formy a vložíme do trouby vyhřáté na 180 ° C. Pečeme cca 35 - 60 minut (závisí na trubky).
Zda je těsto upečené zjistíme jednoduše - špejli píchneme do koláče - je-li po vytažení obalena těstem, koláč ještě není upečený. Pokud je suchá, koláč je hotový.
Tip
Pokud jste těsto ovocem nebo rozinkami neozdobili před pečením, můžete jím ozdobit vychladlý koláč.
Dobrou chuť!