Obsah
Zelenina je známá svou pestrobarevností a využitím zejména v kuchyni. Má mnoho prospěšných minerálních látek, vitamínů, ale méně cukru a skoro žádné kyseliny. Pokud jste si zvykli na konzumaci jen některých druhů zeleniny, je dobré obohatit jídelníček o další druhy, aby se vašemu tělu dostávali všechny potřebné látky.
Chcete-li přijmout co nejvíce tělu prospěšných látek, konzumujte zeleninu syrovou. Pokud ji už chcete vařit, připravte ji na páře.
Potřebujeme
- 1 menší celer
- 200 g mraženého hrášku
- 200 g mražené mrkve
- 2 sladkokyselé jablka
- 1 bílou cibuli
- 1 lžičku hořčice
- 1 PL olivového oleje
- 1 PL ovocného octa
- 2 PL vody
- sůl, pepř
- citronová šťáva
- 1 bílý jogurt
- 1 dávka Wellness Daily Protein (příchuť natural)
- bylinkové koření, nasekané bylinky
Postup
Celer očistíme a nakrájíme na malé kousky. Hrášek mrkev a celer povaříme 1 minutu ve vařící vodě a necháme vychladnout.
Cibuli a jablka očistíme, nakrájíme na kostičky a pokapeme citronovou šťávou.
Hořčici, olej, ocet, vodu, sůl a pepř rozšleháme.
Do mísy přidáme připravenou zeleninu a jablka, promícháme, zalijeme připraveným nálevem a necháme odležet na chladném místě.
Podáváme s jogurtem rozmíchaným s proteinem a bylinkovým kořením, ozdobíme bylinkami podle chuti.
Dobrou chuť!