Obsah
Potřebujeme
(zeleninu vážíme v očištěném stavu)
- 360g cuketa se slupkou
- 200g mrkev
- 190g sladká brambor/batát
- 10g česnek
- 100g červená čočka loupaná
- 120g ovesné vločky jemné
- 35g Wellness Daily Protein - příchuť natural
- 2 polévkové lžíce lněná semínka
- 6 polévkových lžic čisté vody
- 2-3 čajové lžičky himálajské soli
- 2 čajové lžičky uzená mletá červená paprika
- 2 čajové lžičky bazalka
- 2 čajové lžičky majoránka
Postup
Nejprve si připravíme náhradu za vajíčka a umeleme si hnědá lněná semínka, která zalijeme vodou, promícháme a necháme postát. Tato směs nám zhoustne a změní se na kašovitou konzistenci, která nám na závěr spojí všechny ingredience do jedné kompaktní hmoty.
Cuketa může zůstat se slupkou, ale zbytek zeleniny si očistíme a nastrouháme na struhadle nahrubo. Ovesné vločky a čočku si rozmixujeme v mixéru na mouku a přidáme k zelenině spolu s proteinem. Na závěr přidáme prolisovaný česnek, koření a vzniklou hmotu ze lněných semínek. Důkladně promícháme a tvarujeme placky, které opékáme na pánvi z obou stran na troše ghee másla nebo pečeme v troubě.
Tip 1
Podáváme s okurkovým salátem nebo jiným zeleninovým salátem.
Tip 2
Placky můžeme obohatit o nastrouhané uzené tofu, a zvýšíme tak poměr bílkovin.