Nattokináza je přírodní enzym získávaný z tradičního japonského jídla natto, které se vyrábí fermentací sójových bobů pomocí bakterií Bacillus subtilis. Tento enzym je známý svou výjimečnou schopností podporovat různé tělesné funkce, díky čemuž si získává popularitu po celém světě.
Nattokináza je používána v asijských zemích pro různé účely. V Japonsku se používá již více než 2000 let.
Nattokinase Plus obsahuje proteolytický enzym nattokinázu a inulin. Proteolytické enzymy pracují jako organické katalyzátory (urychlovače) rozkládající velké molekuly bílkovin (proteinů). Pokud se tyto proteolytické enzymy užijí s jídlem, pomáhají rozkládat bílkoviny z potravy na aminokyseliny, které jsou snadno vstřebatelné trávicím systémem. Pokud se však užijí nalačno, enzymy se vstřebávají do krve a dostávají se do tkání, kde působí systémově a rozkládají bílkoviny přímo v těle.
Nattokináza je enzym, který se specificky zaměřuje na rozklad fibrinu, bílkoviny, která hraje klíčovou roli při tvorbě sraženin v krvi. Fibrin je nerozpustný protein vytvořený při konečné fázi srážení krve. Nachází se v cévách a krevním řečišti. V pavučině vytvořené z fibrinu se zachycují krevní buňky. Při velké pavučině může dojít až k ucpání cév a následně k rozvinutí různých srdečně - cévních onemocnění.Nattokináza má schopnost enzymaticky degradovat fibrin, což může napomáhat přirozeným procesům v těle spojeným s rozkládáním sraženin. Tento enzym se často používá jako přírodní prostředek, zejména v tradiční japonské medicíně, pro svůj potenciál zlepšit rovnováhu v procesu srážení krve.
Nattokinase Plus obsahuje
- NSK-SD ®nattokináza
Výtažek z fermentovaných sójových bobů, obsahuje 100 mg účinné látky v 1 rostlinné kapsli. Pod touto značkou je certifikována a čistá forma Nattokinázy s unikátním povolením pro uvádění na trh v rámci EU. Enzymatická aktivita je 2000 FU (FU = (fibrinolytic unit) což je jednotka degradace fibrinu.) Čím je tato hodnota FU vyšší, tím je účinek rozkladu proteinů silnější). - Inulin
Rozpustná vláknina, která v tenkém střevě plní funkci prebiotika pro probiotické kultury. Slouží jako potrava pro vlastní dobré bakterie, které vytvářejí vitaminy skupiny B a ty zlepšují vstřebávání enzymu stěnou tenkého střeva, čímž je enzym organismem maximálně využit.